среда, 07. јануар 2015.

ВЕЛИКО ОТКРИЋЕПоверљиво, само за вас! Саопштићу вам велику истину! Неочекивана је, као и свако право откриће, и зато се припремите за шок. 


Наиме, Нова година не постоји!

Није ствар у томе што сте управо помислили – у различитим почецима Нове године и начинима њеног слављења, у бројним календарима старих или још држећих  цивилизација на планети. Све је то у истој функцији: да се сакрије права истина, а она гласи, поновићу само за вас: Нова година не постоји!
Њу су измислили далековиди прастари жреци када су тражили колективни стимуланс за  тадашње и будуће нараштаје. Календар, њихов први изум, показао се недовољан. 

Нови дан, нови месец, ново годишње доба – брзо су долазили и пролазили, вера у њих се постепено тањила. Требало је пронаћи нешто што ће сваком и свима, читавим народима и будућим нараштајима, даровати наду и вољу, подстаћи старе и створити нове жеље. Нешто што би данас назвали колективном вијагром за наш добро начет оптимизам и ментално здравље.
И пронашли су - Нову годину!
Наравно, као сваки стимуланс и опијат, и она има нежељене ефекте: на крају године протреса нас брига што се тек понешто од наших жеља и хтења остварило. Али тада долази нова доза,  терапија се наставља следећом Новом годином, и наша еуфорија све, поново, прекрива.


Миливој Анђелковић
 


Нема коментара:

Постави коментар